top of page

A FELNŐTTCSERKÉSZET CÉLJA

 

A felnőttcserkészet célja az, hogy minden 18 éven felüli cserkész érezze, hogy az életkora haladtával is a nagy cserkészcsaládba tartozik, és hogy minden cserkész az életevégéig meg is maradjon a cserkész közösségben. Célja az is, hogy befogadjon a cserkészcsaládba olyan személyeket is, akiknek fiatalabb korukban nem volt alkalmuk a cserkészettel megismerkedni. Ugyancsak lehetőséget ad arra, hogy bárki, aki a cserkészet eszméjét elfogadja, a KMCSSZ munkájában részt vegyen és komolyabb kötelezettséget vállaljon.

 

 

KI A FELNŐTTCSERKÉSZ?

 

 

Felnőttcserkész az a 18 éven felüli személy, aki vagy már a KMCSSZ tagja, vagy az szeretne lenni, és aki a felnőttcserkész fogadalom által komolyabb kötelezettséget vállal. Felnőttcserkész lehet olyan személy aki életre szóló tiszti fogadalmának egy részét azzal a komolyabb kötelezettség vállalással újítja fel, melyet a felnőttcserkész fogadalom tartalmaz. Felnőttcserkész lehet az is, aki ugyan nem volt cserkész, de mint érett felnőtt magáévá teszi a mozgalom eszméjét, és a felnőtt cserkészfogadalom elfogadásával csatlakozik a cserkészethez.

Az alapszabály értelmében: “Felnőttcserkészek (18 év felett) az illetékes csapathoz, kerülethez vagy közvetlenül a Szövetség Központjához igazolhatók. .......... A csapatkötelékben működő felnőttcserkészeknek követniük kell a csapatokra vonatkozó szabályzatokat.”

 

Bővebb információ itt.

 

Szeretnél felnőtt cserkész lenni? 

Küldj egy üzenetet! 

 

 

 

 

bottom of page